Hvidløgsolie og Oliven tapanade

Vi er her i huset meget glade for at lave mad. Vi tror på gode råvare - rene fødevare og alt laves fra bunden af. Min dejlige kæreste er af italiensk afstamning, og det middehavs og romerske køkken er yderst vigtig for ham ( og mig ) 2 ting der er essencielle på vores middagsbord, når der laves mad, er en god hjemmelavet hvidløgsolie - den er hurtig og nem og vanvittig billig at lave. Samt en god oliven tapanade, som vi kan snacke af - over dagen. Så her er André´s opskrifter på disse simple med ufattelige lækre sager. [caption id="attachment_1205" align="aligncenter" width="960"]Hvidløgsolie - Oliven tapanade Hvidløgsolie - Oliven tapanade[/caption] Hvidløgsolie Økonomi : 15 kr Arbejdstid 15 min 4 hele hvidløg, pillet 5 dl smagsneutral olie   Hæld de pilllede hvidløgsfed op i en høj beholder, tilsæt 4 dl olie og blend med en stavblender til den masse er opnået. Sættes overdækket til at trække i 12 timer, så tilsættes resten af olien under omrøring - Klar til servering på pizza, i pastaretter , eller alle de andre fantastiske ting du kan bruge denne velsmagende olie til. tips: vi tilsætte friskhakket persille i olien, når vi bruger den i f.eks pitabrød [caption id="attachment_1206" align="aligncenter" width="960"]Hvidløgsolie Hvidløgsolie[/caption] Oliven tapanade: Økonomi: 15 kr 470 g udsteen oliven ikke for salte ( sorte) 5 spk. olivenolie ( ekstra fin jomfru) meget lidt salt og en pintc af frisk kværnet peber 3 fed hvidløg   Hele dynen op i et høj slank blender beholder, så blendes det hele til en ensartet masse. Opbevare i et glad med låg, lad den lige trække i 15 min før servering. Servers med hårdt ristet toast, eller med brødstiks. - smager himmelsk på en friskbagt blinis, en skive mozzarella ost, så med oliven tapanade og toppes med revet frisk basilikum på toppen.  OG et godt glas vin. [caption id="attachment_1207" align="aligncenter" width="960"]Oliven tapanade Oliven tapanade[/caption]