En fræk hyggelig opskrift på søndagsbrød : Vegansk grahamsbrød med lakrids og Ciafrø
Søndag er hygge dag -
Hygge kan være at bage.
Jeg var til Påskefrokost i sidste uge og jeg trak kortet:
Bag frisk rugbrød og brød.
Eftersom jeg elsker at lege med opskrifter og smag, så lavede jeg min egen fortolkning af begge brød..
[caption id="attachment_1706" align="aligncenter" width="1500"] Veganske brød: Gramhamsbrød med lakrids og ciafrø & frø rugbrød[/caption]
I dag lægger jeg den ene opskrift ud, og senere den anden
Her lægger jeg opskriften op på den veganske og ufattelige velsmagende udgave af et hjemmebagt lækkert grahamsbrød med et tvist ;)
Nemlig grahamsbrød med lakrids & Ciafrø ( superfood i den gode skala) :
6 dl vand
50 g gær
500 g Grahamsmel
400-500 g Hvedemel
50 g olie (Smagsløs)
2 tsk. salt
4 sp ske lakridspulver
En håndfuld ciafrø efter smag og behag
Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle ingredienser undtagen ca. 10% af hvedemelet.
Ælt dejen hånden eller som jeg i min elskede kitchen Aid røremaskine i mindst 5 minutter og gerne 10 min, på lav omrøring, og tilsæt resten af hvedemelet efter behov.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter gerne 45 min.. ved stuetemperatur.
Slå derefter luften ud af dejen.
Hæld dejen i 1 eller 2 forme efter hvad du har lyst til.
Jeg valgte her en blød silikoneform med hul i midten,det syntes jeg var dekorativ til påskebordet.
Lad brødet/ne efterhæve i ca. 30 minutter tildækket ved stuetemperatur.
Rids brødene, pensl dem med vand og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft = 200°C) i ca. 25-30 minutter. elle til kerne i brødet rammer 98 grader, så er det nemlig færdigt.
Velbekommen <3