Det er onsdag og vi skal forkæles ..

Ja... Onsdag- dagen midt på ugen.. Dagen som altid er overset- Den kedelig dag midt i ugen, hvor der er hele 2 dage til weekenden begynder! Derfor er onsdag nu blevet den dag på ugen, hvor jeg vil lægge en af mine opskrifter ud! Små hyggelige dog lækre retter eller drikke, som er nemme at lave, men smager af gudernes nektar. Da jeg er vegetare- vil jeg derfor lave så mange af opskrifterne vegetariske eller veganske MEN jeg er kæreste med en kødgnasker, så der vil også snige en opskrift eller 2 ind også , med kød islæt, da familier i dag er sammensat forskelligt -med forskellige spisevaner- Så opskrifter til hele familien, uanset hvordan du spiser   Idag kommer jeg så med en lille godbid ... Sådan en af de rigtige gode .. En af dem der feder , men luner !! En vaskeægte treat du kan lave bare helt til dig selv - eller dele den med din familie selv - og/eller invitere en god ven/inde over til lidtvirkelig rå onsdagshygge uden forpligtigelse andet end bare ONSDAGSHYGGE! Julen er vel overstået, men mange af os er stadig i overskud af nogle af julen godte! De kan transformeres til små lækre ting, som ikke nødvenidvis har noget med jul af gøre- men med rendyrket hygge. En af de ting/ drikke vi er glade for her i huset er CANDY CANES  eller rettere slikstokke- så dem har vi altid i huset i hobbetal op til jul- OG lang tid EFTER jul ... Og det er faktisk slet ikke så dårligt. For dem bruger jeg til mange ting i køkkenet EFTER jul .. Så dagen opskrift er med candy canes og det er en varm lækker drik, som er hyggelig at nyde ganske syndfuldt, og med stor nydelse, HELT  alene i selskab med en god bog- eller du kan dele oplevelsen og hyggen med en ven/inde eller hele familien foran dum dum boksens filmudvalg iaften. Varm VEGANSK kakao med Candy Cane 25 g  vegansk smør ( se opskrift på den hjemmelavet udgave efter denne opskrift) 50 g kakao (ca. 1 dl) 1 liter mandelmælk / vaniliesoya kan bruges 85 g sukker (ca. 1 dl) 1 knivspids muskatnød 1 knivspids lakridspulver 4 knuste candycanes ( slikstokke ) 1 pose marsmellow ( Den veganske udgave kan købe f.eks Astrid og Aberne eller andre specialforretninger ) Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt kakao og varm blandingen godt igennem under omrøring. Pisk mandelmælken i lidt efter lidt og bring blandingen i kog. Smag til med sukker- lakrids og muskatnød. Lad kakaoen kogen ind for svag varme i 5 min. knus stikstokkene til grove chunks og hæld med rund hånd dem i en kop- hæld kakaoen over og pynt med marsmellow og stik en slikstok i kruset som rørepind :D Til de voksne kan der hældes en lille hyggelig sjat brandy i - ikke meget , men nok til at give den der hyggelige lune fornemmelse :D Opskriften kan konverteres til alm opskrift : Så er det blot: 25 g smør 50 g kakao (ca. 1 dl) 1 liter mælk 85 g sukker (ca. 1 dl) 1 knivspids lakridspulver 1 Knivspids muskalnød 4 knuste candycanes ( slikstokke ) 1 pose marsmellow OG en ordentlig lækker omgang pisket flødeskum i . Samme fremgangsmåde som i den veganske udgave :D Velbekommen og hyggelig onsdags fornøjelse April  16084 Vegansk smør : 75 gr (=84 mL) kokosolie – varmet lidt så det lige er flydende 15 gr. (=16mL) koldpresset rapsolie 1/2 dl (=50 mL) sojamælk – ryst den inden du måler 1/2 dl af. Varm den en lille lille smule så det ikke er køleskasbskoldt (kan ikke erstattes af anden mælk) En lille 1/4 tsk salt (evt mere ved tilsmagning) 1/2 tsk friskpresset citronsaft SÅDAN GØR DU Mælk og olier skal være nogenlunde samme temperatur inden du går igang (omkring stuetemperatur). Bland olier med salt og citronsaft i en skål. Kom mælken i en kop eller aflang kande som passer til din stavblender (alternativt kan du bruge piskeris). Pisk/blend i få sekunder mælken alene og fortsæt med at piske/blende, mens du hælder olien ned til mælken. Du behøver ikke at være ultra forsigtig (som når man laver almindelig mayonaise), men unlad at hælde det hele i på en gang. I løbet af 15 sekunder skulle olien gerne være inkorporeret. Sæt den på kæl til den fast :D For den magelige kan den købes i specielforretningerne :D Vegansk smør .