Cremet Porre - Kartoffel suppe

16402137_10154153998532201_256970926_n Cremet porre-kartoffelsuppe 6 personer. 40-50 minutter ( eller til 2 dage) Den holder sig på køl i 2 dage- men den er fryseegnet – jeg bruger gerne en plastik container med låg, til formålet – i en passende størrelse, så er den frosne suppeterning, lige til at smække ud i en gryde og varme op under lavt blus. Vær obs på at du skal tilføre ekstra kokosmælk/alm mælk – når den har været frossen, når du varmer den op 🙂 Det skal du bruge til porre-kartoffelsuppe: 50 g vegansk smør –  se på bloggen under vegansk mad ½ kg bagekartofler,( alm kartoffeler kan også bruge, så ingen panik) skrællet og skåret i 1 cm tern ca. ½ kg porrer, kun det hvide, skåret i mindre stykker 1¼ l grønsagsbouillon 1 lille løg, skåret i tern 1½ dl soya piskefløde 1¼ dl kokosmælk, den fede cremet variant ( sødmælk til ikke veganer) salt og friskkværnet peber Til servering: lidt sesamolie hakket persille Jeg servere gerne hjemmebagte snoet spisekommen og ciafrø butterdejs stiks til, men et godt brød er også fantastisk Skal den være ekstra lækker, kan man drysse med spødsstegt vegansk bacon ( kan købes i special butikkerne og i velassorteret supermakeder, med veganske produkter i deres line) Sådan laver du porre-kartoffelsuppe: Smelt smørret/olien i en tykbundet gryde. Når det bruser, tilsættes kartofler, porrer og løg. Lad det hele stege over meget svag varme og under konstant omrøring. Det må ikke tage farve. Lad det stege ca. 10 minutter, til alt er næsten mørt. Kværn peber over, og rør rundt i grønsagerne. Tilsæt bouillonen, og lad det koge over svag varme, til alt er mørt. Blend suppen, til den har en cremet konsistens, gerne et par gange. Kom suppen tilbage i en ren gryde, og rør ¾ af soya piskefløden og al kokosmælken i. Smag til med salt og peber. Servering: Skær porren i tynde strimler, og steg dem i lidt smør, til de er let gennemsigtige, men ikke brune. Varm suppen igennem, tilsæt lidt bouillon, hvis den er blevet for tyk. Servering: Hæld suppen i varme tallerkener. Hæld lidt sesam i hver i en tynd stråle, og drys med persille og friskkværnet peber, og server suppen straks. Yummy [caption id="attachment_666" align="aligncenter" width="960"]Porre -kartoffel supper Porre -kartoffel supper[/caption]