Vegansk smør

[caption id="attachment_729" align="aligncenter" width="800"]Vegansk smør Vegansk smør[/caption] Vegansk smør : 85 ml kokosolie – varmet lidt så det lige er flydende, ikke mere ( fingervarm) 15 ml koldpresset rapsolie eller anden smagsløs olie 1/2 dl (=50 mL) sojamælk – ryst den inden du måler 1/2 dl af. Varm den en lille lille smule så det ikke er køleskabskoldt (kan ikke erstattes af anden mælk, jeg har prøvet, ikke nogetgodt resultat) En lille nips salt, det er en smagssag 1/4 til 1/2 tsk friskpresset citronsaft SÅDAN GØR DU Mælk og olier skal være omkring stuetemperatur- Bland olier med salt og citronsaft i en aflang kande som passer til din stavblender . Pisk/blend i få sekunder mælken alene og fortsæt med at piske/blende, mens du hælder olien ned til mælken. Lidt lige osm du laver mayonaise Du behøver ikke at være mega forsigtig, men lad være me at hælde det hele i på en gang. I løbet af 15 til 20 sekunder skulle olien gerne være inkorporeret i massen. Sæt den på køl til den fast Opskriften er fik jeg for nogle år siden og jeg er blevet glad for den- Det håber jeg også du bliver Edit d 7 feb 2017 Jeg er i en gruppe på facebook blevet gjort opmærksom på at "opfinderen" af denne opskrift er Ninna Kristine Olofsson som er fast blogger og medejer af bloggen: Plantepusherne.dk Jeg er blevet bedt om at tage denne her ned, hvilket jeg på ingen måde har tænkt mig- da formålet med min blog er at dele opskrifter med ligesindet som ønsker alternativer til animalske produkter ! Så kære Ninna Kristine Olofsson, her er din kredit - tak for en fantastisk produkt  - jeg og andre er super glade for det !