Asparges med sort sesam sauce/ Goma dressing

sort-goma-ae-dressring Asparges med sort sesam sauce Omkring 20 mellemstore tyk asparges stilke 3 spsk. sorte sesamfrø 1 spsk. sukker 2 tsk. mirin 2 spsk. soya sovs Nødvendigt udstyr: morter og pistil. Trim den hårde træagtige del fra bunden af asparges stilke. Skær stilkene i ca 5 cm lange stykker. Bring en gryde med lidt saltet vand i kog. Læg i aspargesstilkene i først. Kog Indtil de bliver fine lysegrønne og stadig lidt sprøde, et par minutter MAX. Så tilføres aspargeshovederne og kog yderligere et par minutter. Hæld vandet fra, og blancher Kort i koldt vand. Hæld vandet fra Rist sesamfrø i en lille tør pande over medium-høj varme, indtil frøene begynder poppe ( hold godt øje med dem, det går hurtigt) . Fjern straks, fra varmen og hældes over i morten. Lad med køle lidt af – de skal stadig være lidt lune når du nu begynder at grinde dem – når de bliver en smule ”pudret at se på, tilføres sukker og du forsætter med at grinde til sukker og sesamfrø bliver en grå masse. Så tilføres mirin og sojasovsen og det hele males til en sort pasta Bland sesamdressingen ( den sorte goma) med aspargeserne – Og HUSK at servere retten flot anrettet- selv om det er en gudespise, så vil den ikke være særligt smuk hvis den bare klaskes på en tallerken– anret den på en smuk hvid plade, og drys evt med lidt alm ristet sesamfrø og granatæble- se DET er lækkert asparagus_gomayogoshi1-sidebar