Plantebaseret Kebab med Baba ganoush

d3586d5bef6f07571c8e23d1898c94cf En lækkerbisk af rendyrket velsmag og sundhed idag. Retten er Plantebaseret- da jeg bruger feta i den, men det kan erstattes af et vegansk alternativ <3 Håber i vil nyde den <3 Ingredienser (4 personer): Plantebaseret Kebab i rødkål Kebab: 200 g kogte kikærter 100 g sorte kogte linser 100 g fintehakket valnødder 1 helt zitauløg 1 fed hvidløg, hakket En lille håndfuld persille, skyllet grundigt, tørret og hakket 2 tsk. salt Friskkværnet peber 1 tsk. spidskommen Bredbladet persille Grillspyd evt. 50 g god feta evt. harissapasta Rødkål: 1 rødkålshoved 1 fin strimlet fennilke 2 spsk. Rødvinseddike/Balcamico 2 spsk. olivenolie 1 tsk. sirup eller honning 1 knivspids muskatnød Salt og peber Baba ganoush: 1 aubergine ½ dl tahin Saft af 1½ citron 2 tsk spidskommen 1 fed hvidløg Salt Sådan gør du: Kebab i rødkål Kebab: Blend/rør kikærter, valnødder og linser sammen med det revet løg, hvidløg og persille, salt og peber. Stød spidskommen i en morter og rør det i blandingen, saml evt farsen med en smule sesamolie og mel. Stil på køl. Rødkål: Tag de yderste blade af rødkålen, så du har fire-seks flotte blade alt efter sult. Halver rødkålshovedet og snit et kvart til et halvt alt efter behov og sult. Kom den snittede kål og fennilke i en skål og hæld eddike/balcamico, piskolivenolie, muskatnød og sirup sammen og hæld hen over. Lad det trække, mens du laver de øvrige ting, og smag til sidst til med salt og peber. Baba ganoush: Tænd ovnen på 200 grader. Prik auberginen med en gaffel og kom den hel ind i ovnen – ca. 30 minutter, til den begynder at skrumpe ind. Tag den ud og skær den over på langs. Skrab kødet ud med en ske. Stød spidskommen i en morter og blend alle ingredienserne. Smag til med salt. Form farsen i kugler og kom det på pinde. Grill først i 10 min i en ovn, så steg den sprøde i olie på en pande, til det er sprødt. Tag et rødkålsblad og kom en smule baba ganoush og lidt rødkål i. Kom den stegte vegetar kebab over, og drys med persille og evt. vegansk feta og harissa og lidt sesamnolie som dressing   b2e9ab2176b4f71909cf0c883fb69716