Håndskåret hjemmelavet grove fritte med plantebaseret bernaisesmør

Den ultimativ snack - en den lille frække sidedish til den gode urtebøf eller hvad du spiser [caption id="attachment_1395" align="aligncenter" width="960"]Håndskåret hjemmelavet fritter med vegansk bernaisesmør Håndskåret hjemmelavet fritter med vegansk bernaisesmør[/caption] du vælger selv. Denne opskrift er lavet vegansk / plantebaseret - dog for dem som ikke lever plantebaseret kan alm smør bruges ( men gør dig selv den tjeneste at prøv den plantebaseret først- min kæreste som er kødspiser, nægter at spise den, som er lavet på animalsk smør, efter han smagte denne her ) Fritterne er hjemmelavet og de er AMAZING- Dog kender vi alle, hvordan filan får man lavet de er super sprøde lækre fritter derhjemme, som man får ude - den er er sprøde uden på og lækre mossy inden i ? Well det ligger i forbedrelsen- plain simpel ... Så forbered dig gerne i god tid- jeg starter dagen før jeg skal bruge dem, hvis de laves friske- ellers laver jeg et bash og fryser ned til senere brug! 2 Pers eller en grådig 1 ;) 6 stor kartofler ( vaskes og skæres i grove tykke stænger) 2 l fad 2 l vand Læg kartoflerne ned i vandet og lade dem trække stivelsen ud- jeg bruger ca 12 timer på den proces Når de skal bruges- op på et rent viskestykke - dup dem tørre og vend dem i olie og de krydderier du kan lide, her er der brugt røget paprika- derfor er de lidt mørkere på billede :) Op på et flad fad- ind i en forvarmet ovn 200 g i 45 -60 min- husk at vend dem undervejs Drys med goft salt ved servering og med fordel lidt BBQ krydderi Bernaisesmør: 100 g BLØDT vegansk smør ( se opskrift her: http://aprilchris.bloggersdelight.dk/2017/02/plantebaseret-smoer-er-ikke-bare-smoer/     - Eller køb " natur´li plantesmør i butikken, begge dur ) 1/2 tsk. dijonsennep 2 spsk. økologiskcitronsaft 2 spsk. finthakket, frisk estragon ( tørret dur også i en håndevending) 2 spsk hakket kørvel eller persille( kan også bruges) nogle dråber hvidvinseddie ( gerne den med estragon i) • salt og friskkværnet peber Rør det hele sammen og sætte på køl til brug. Du kan med fordel pakke smøret i små smørruller og fryse det- så er der til en bagt kartofel eller som en lækker klat i en artiskkok eller til nogle dampede asparges - MUMS