Søndag er brunch day

Hvad vil det sige at være mentor – Beskæftigelsesmentor!

I dag har jeg hvad man kan kalde en administrativ dag på jobbet !

At være mentor – som er et af de mest spændende job man kan få!

20750525_10155900298779271_231001405_n

Jeg oplever tit en modstand, når man som jeg, arbejder med det offentlige som samarbejdspartner.
Og dette har jeg en fuld ud forståelse for. For rigtig mange har oplevet den følelse af ”  at blive kørt hen over ” – Ikke lyttet til, eller blevet total misforstået.
Dette har det dog med at ændre sig meget hurtigt, når mine borgere oplever at jeg er en medspiller og ikke en modspiller!
Det at være mentor indeholder nemlig rigtig mange faktorer.
Vi er en kobling mellem borgerene og den offentlige instats, som borgeren har indgået aftale med, om et mentor forløb.
Og det bedste er – vi er upartiske.

For os, mentorer, der virkelig brænder for vores fag og for mennesker, der handler rigtig meget om direkte og personlig kontakt til, og med borgerne.
Det handler om forståelse og det at kunne møde et andet menneske i øjenhøjde, og behandle et menneske med værdighed – respekt og så skal du ( jup i can do that) lytte!
Du skal lytte og spørge ind, for ellers kan du ikke finde ud af, hvor det er du kan gør din insats bedst

Du udgøre som mentor, en støtte – for den enkle i deres liv, for at forbedre borgeren muligheder for en ordentlig afklaring og klargørelse til at kunne komme tilbage på arbejdsmarked.

Det handler om deres liv, deres drømme og håb for en bedre fremtid, end den de måske sidder i lige nu, hvor du er blevet en meget væsentlig del af deres liv.
Alt dette skal forgå med udgangpunkt i det menneske du sidder overfor, og med hensynstagen og respekt på dette menneske.
Med andre ord, du skal lytte – aflæse og forstå den person du nu skal arbejde så tæt med igennem de næste mange måneder.
Respekten er nøgleordet – for du skal hele tiden af i mente, at du er til for dem, og ikke ombvendt.
Det er deres behov, deres liv og deres drømme der skal aktiveres og gås målrettet efter.

Så udelukkende at fokusere på den enkles arbejdsevne, er ikke den korrekte måde.
Mange borgere slogs med andet , og meget mere personlige og sociale udfordringer end blot ledighed.

Derfor er en anden, og lige så vigtig del, af mentor opgaven, så også den mere administreative del af jobbet, som omhandler f.eks kontakt til relevante myndigheder ( politi, kommune, børneforvalltninger, statsforvaltninger ect ) , udlejere,læge, tandlæger- samt andre sundhedsfaglige grupper, træner ect.

Dette. for at kunne åbne op for den, for mange borgers vedkommende, uoverskuelige brostensbelagt vej,står overfor i deres deres hverdag.

EN stor del af disse faktorer, er netop dem, der jo netop gør deres vej tilbage på arbejdsmarked uoverskueligt og for mange borger, får det hele til at virker håbløst.

Som mentor gør du en kæmpe instats, ved at hjælpe borgeren, med at få løsne op for, de her mere praktiske, og administrative opgave, der skal løses for at få en helt almindelig hverdag til at hænge sammen. For hænger den ikke sammen, så ville det at komme tilbage på arbejdsmarked, heller ikke hænge sammen.

Det kan sammenlignes med – du sender heller ikke en racerbil ud i et Formel 1 race uden hjul vel 😉

Jeg elsker mit samvær med mine borgere, og jeg elsker og nyder i stor udstrækning, når jeg ser den vej, den plan, vi i fællesskab lægger, virke og så se og opleve, at den meget hårdtbundet knude, begynder at bløde sig op, og løsne sig.

 

Dermed ser jeg, så også, et stort håb begynde at spirre og et lys tænde sig i mine borgere igen, i forhold til at de kan se, at de har et værd og de har en fremtid- uanset om det er på den ene eller den anden måde!!

 

Det er faktisk hvad jobbet som mentor OGSÅ består af..

En del har spurt ind til det, så derfor har jeg valgt at bruge min frokost pause på at uddybe dette lidt mere, så der kan kan komme en bredere forståelse for, hvad en mentor også er-

Vi hos hos i Dahl & Svane, for os handler det om at holde det enkle menneske ( også kaldet borgeren ) i fokus, tænde håb, spirre mod, og selvrespekten tilbage i den enkle ..

For håb skaber drømme,og drømme skaber håb- og de 2 ting sammen, skaber mirakler og lysten til at være del af et større fællesskab

Derfor har vi altid en meget tæt relation med vores borgere, og går virkelig ind i dybten med den enkle.

 

For netværk er alting, når man hjælper sine medmennesker. Vi er ikke alle ens, og vi har i dag heldigvis et fleksibelt arbejdsmarked, hvor der også er plads til dem, der blot kan arbejde 3- 5 timer lønnet arbejde om ugen, og berige en virksomhed, med en masse godt og en god portion viden/erfaring samt arbejdskraft.

Jeg, som menneske, og som privat person, får en umådelig kæmpe gave, hver dag jeg går på arbejde. OG den gave får jeg af mine borgere – og de samarbejdspartner vi arbejder sammen med …
Min dejlige chefer – og igen alle de virksomheder vi har en tæt relation til,og gerne fremadrettet, vil udbygge netværk til.

Derfor er det arbejde jeg hver dag udføre – et drømmejob- en virkelig reel mulighed for at gøre en forskel for det enkle menneske og til tider en hel familie- blot ved at hjælpe med at få sat tingene på de rette hylder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag er brunch day