Den lille grillet italiener ...

Hjemmelavet nøddecremes snitter

Den lille lækkersult melder sig og hvad filan skal man lave.

Well her i huset har jeg altid en rulle med butterdej på køl, hvis der skulle komme uventet gæster- jeg har også altid en nøddecreme ala hjemmelavet nutelle.

Så kan jeg lige smække de her sammen <3

Hjemmelavet nutellasnitter

Hjemmelavet nutellasnitter

De er lette  & de er hurtige at lave og den smager så englende synger – og dine gæster eller dig selv, ville tro du havde brugt timer i køkkenet 🙂

Du kan klart “snyde” lidt og bruge den færdigkøbte nutelle- men jeg hælder altså til denne her lækre variant – og så er den hjemmelavet 😀

Budget : ca 14 kr på Butterdej og pris på nutella er omkring 30 kr ( og så er der masse i overskud til madder- holdbarhed ca 2 uger på køl )

1 rulle butterdej

Hjemmelavet nøddecremecreme ( eller den helt hurtige løsning- den færdigkøbte nutella )

Floremelis.

Rul dejen ud, skør den i aflange rektangler  – følg butterdejenspladen form.
Ca en sp.ske fuld nutella lægges i o så foldes dejen henover.
Pres kanterne helt sammen, prik med en gaffel hel over den nu rektangler pakke og pensel med æggehvide.
Sættes i en forvarmet ovn ( 200 g) i ca 12-15 min – du kan se de er færdige, når de er hævet og gyldnede .
Ud på en svalende plade, drysses med floremelis og server dem lune

lune og nybagte

lune og nybagte

Hjemmelavet nøddecreme :

125 g hasselnødder med skal

125 g mandler

75 g rørsukker

75 g mørk chokolade

¼ tsk havsalt

½ tak flydende ægte vaniljeekstrakt

1 ¼ dl kogt vand, afkølet til ca 60˚

Giver ca 3 ½ dl færdig nutella

Varm ovnen op til ca 180˚

Læg hasselnødderne i et ovnfast fad. og de smuttede mandler drysses med sukker og lægges ved.
Rist nødderne i ovnen til de gyldne og duftende og skallen begynder at krakelere på hasselnødderne.
Det tager omtrent en halv time, men hold øje i stedet for at kigge på uret.

Nødderne skal være mørkegyldne, men må selvfølgelig ikke blive for mørke, da de så bliver brændte og bitre i smagen.

Lad nødderne køle af i 5 minutters tid, indtil de akkurat er kølet nok til at man kan gnide det meste af skallen af.
Sidder der noget skal tilbage, gør det ikke det store på  hasselnødderne , det smager man ikke når cremen blendes. Blend nødderne i ca 10 minutter. Stop et par gange undervejs og vend nødderne, så blenderen får fat i dem alle.
Efter ca 10 minutter vil du kunne se at nødderne langsomt bliver til en creme. Tilsæt sukker, chokolade, havsalt, vaniljeekstrakten og vand og blend indtil cremen er ensartet og cremet.

Hæld nutellaen på et rengjort glas og sæt den på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lille grillet italiener ...