Hvidløgsolie og Oliven tapanade

Fettuccine a´ pesto

En lækker nem og ufattelig velsmagende ret.
I italien køre man med et gennemgående koncept,

 

3 SIMPLE TING .. Det betyder i alt sig enkelhed, 3 ting kan udgøre et himmelsk måltid !
Og det beviser denne her ret til fulde.

Pasta Pesto

Fettuccine a´ pesto

Økonomi : 20 kr

arbejdstid 30 min

Hjemmelavet Fettuccine  (4-6 pers.)
500 g durummel eller type 00 hvedmel
4  æg
1/2 tsk. salt
Vand
Evt. lidt revet øko citronskal

 

Bland mel og salt sammen på køkkenbordet og form en ”vulkan” med en fordybning i midten til æggene. Slå æggene ud i fordybningen. Brug din pegefinger som rørepind, til at blande mel og æg sammen. Når melet og æggene er blandet sammen, æltes dejen til den er fin og glat. Er den for våd og klistret, kommes mere mel i. Er den for hård, kan du komme lidt vand i.

Sæt pastaen på køl i en skål med en klæde over i 30 minutter.

Del dejen op i 3 lige store dele. Gem de 2 dele i skålen med et klæde over, så dejen ikke bliver tør.

Brug enten en kagerulle eller en pastamaskine til at lave tynde 1-2 mm pastaplader.

Drys mel på køkkenbordet eller kom lidt på maskinen så pastaen ikke klæber fast. Pres dejen flad og kør den igennem på den tykkeste indstilling på pastamaskinen. Fold enderne sammen og kør dejen igennem på den tykkeste indstilling. Dette gentages 3-4 gange indtil pastapladen fylder pastamaskinens bredde.

Kør pastapladen igennem en tyndere indstilling en enkelt gang. Og gentag indtil pastapladerne 1 – 2 mm tykke. Husk at drysse mel på køkkenbordet og evt. lidt over maskinen.

Når pastapladen har den ønskede tykkelse lægges den til side og de resterende portioner køres igennem maskinen.
fold pladerne og skær dem ud i de brede Fettuccine strimler og hæng dem over f.eks et kosteskaft til de skal koges.

Pastaen skal kun koge et par min i letsaltet vand.

Pesto:

Økonomi : afhæging af årstid
Arbejdstid 5 -10 min

1 fed hvidløg, pillet
havsalt
friskkværnet sort peber
et stort bundt frisk basilikum, blade plukket
50 g pinjekerner
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
50 g parmesan, fintrevet

Mos hvidløg i en morter med en knivspids salt. Tilsæt basilikum blade og pinjekerner og mash det hele sammen  til en grov pasta. Tilsæt den  ekstra jomfru olivenolie og rør i Parmesan, tilføjer et stænk af vand, hvis du kan lide din pesto lidt mere blød.
Rør med morteren stok til du opnår en lækker creamet konsistent i din pesto.

Samlet din ret.

Kog din pasta et par minutter i letsaltet vand- al dente.
Hæld pestoen op et en stor bred skål, tilsæt den kogte pata, direkte fra kogevandet, og røre tingene sammen, riv frisk Parmesan i bred flader ud over og pynt af med friske små cherry tomater i både.

Velbekommen <3

APRIL

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvidløgsolie og Oliven tapanade