Østers på flere måder

American Cherry pie ( Plantebaseret )

UUuhhh kender i det der – med at lækkersulten sniger sig ind –  JEG GØR!

En af mine ynglingsfrugter / bær er kirsebær- jeg ELSKER dem, og det gør det heller ikke bedre at mit yngslings bagværk er Amerikansk Cherry pie –
Jeg elsker dem, og desværre fås i ikke herhjemme i ordentlige udgaver ..

Denne her har jeg tunet lidt på så den er lavet i den plantebaseret udgave

American cherry pi vegansker udgaven :D

American cherry pie plantebaseret udgaven 😀

 

 

AMERIKANSK CHERRY PIE

22-24 CM FORM

MØRDEJ

150 g iskoldt smør i tern  ( opskrift vegansk smør her: Vegansk smør )

4 dl mel

0,5 dl floremelis

1 plantebaseret ” æg” (2 teskefuld bagepulver blandet med 2 spiseskefuld vand og en spiseskefuld olie – udgøre 1 lille “æg”)

EVT. 1/2 spske vand

FYLD

400 G friske ustenet kirsebæk, meeeeeen i en håndevendig og uden for sæsson kan syltet kirsebær på glas godt bruges .. jeg elsker at bruge den røde  Toschi Amarena kirsebærsauce,

0,5 dl sukker

1 stang vanilie – og du skal bruge både korn og hele stangen

1 øko citron, både skal og saft

2 SPSK kartoffelmel

sukkerlage til pensling

 

Smuldr smørret med mel og flormelis. Det gøres nemmest med fingrene. Tilsæt et plantebaseret “æg”   og evt. vand og saml dejen med hænderne, til den hænger sammen. Dejen må IKKE æltes, den skal bare samles! Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet i min. 30 min. før brug.

Kom kirsebær, sukker, vaniljekorn, vanilkestang og revet citronskal i en lille gryde. Kog det hele op ved svag varme.
Rør kartoffelmel ud i saft fra citronen og kom det i når blandingen koger. Rør hele tiden mens kirsebærkompotten koger op igen og tykner.
Tag gryden af varmen, hæld kompotten over i en anden beholder og lad den afkøle til stuetemperatur.

Del den kolde mørdej i 2 dele – den ene lidt større end den anden.
Den største del rulles ud på et melet bord, til en rund plade på 30 diameter. Den skal være ca. 0,5 mm i tykkelse. Husk hele tiden, at holde øje med om bunden er melet nok, den skal kunne flyttes rundt på bordet.
Rul dejen omkring kagerullen og vip den over i den smurte form. Tryk forsigtig dejen ud i formen og lad den hænge lidt udover kanten.

Kirsebærkompotten fordeles på bunden. Husk at pille vaniljestængerne op!
Den lille stykke dej rulles ligeledes ud til en rundt plade på 0,5 cm tykkelse.
Pensl kanten af dejen i formen med ægget og læg et flettet gitter af dej henover  ( lav den på bordet – det gør det nemmer for ig at styre

Med en gaffel presses kanten sammen. Samtidig skærer du overflødig dej væk.

Pensl hele låget med sukkerlage, pyt evt med en smule rørsukker halvvej i bagningen,

Kom pien nederst i ovnen og bag den ved 175 grader i ca. 30 min.

Server lun eller kold evt med alpro mandelfraise til <3

Velbekommen

APRIL

Tips 1:
Jeg har brugt de her 2 produkter som erstatning for friske kirsebær og som lækkert tilbehør til min pie

 

Toschi Amarena kirsebærsauce - Koster ca 60 kr i butikkerne med de er det hele værd <3

Toschi Amarena kirsebærsauce – Koster ca 60 kr i butikkerne med de er det hele værd <3

lækker mandel alpo til dressing til pien <3

lækker mandel alpro til dressing til pien <3

 Tips 2 :
Æg:
Før man går på jagt efter en erstatning for æg i sin kage, skal man finde ud af, om ægget i opskriften bliver brugt som hævemiddel (en let, luftig kage) eller til at binde med (en tung kage).
Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som hævemiddel:
1 æg= 0,5 dl æblejuice
1 æg= 0,5 dl sveskemos
1 æg= 1 most, moden banan
1 æg= 1 spiseskefuld blendede hørfrø og 3 spiseskefuld vand godt mikset sammen, så det har en gele-agtig konsistens.
Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som bindemiddel:
1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmel blandet med 2 spiseskefuld vand
1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmos
1 æg= 2 spiseskefuld majsstivelse blandet med 2 spiseskefuld vand
1 æg= 2 teskefuld bagepulver blandet med 2 spiseskefuld vand og en spiseskefuld olie.
NB: Tofu er en god erstatning for æg i opskrifter, som indeholder mange æg. Eksempelvis tærter og buddinger. Brug silketofu, og sørg for at blende det, så det bliver helt lindt og uden klumper. 1 æg svarer til 1/2 dl silketofu.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Østers på flere måder