Den Ultimative Sriracha Burger vegetarisk

Plantebaseret The Mock Duck burger ala gourmet .. med monsterfritter

Smag er smag og jeg elsker and, men jeg spiser ikke and, jeg er vegetar.
Dog savnede jeg altså smagen af en gourmet bruger, hvor jeg ikke blot guffede i en grillet portobellosvamp eller et færdiglavet dybtsteg plantebaseret produkt, så jeg gik igang med at udvikler og lege i køkkenet- og her er resultatet 🙂

Så her der den suveræne bedste burger med mock duck – selv dine kødspisende venner, vil ikke opdage det ikke var kød de satte tænderne – Thats a promise

219608321-shutterstock_333084602

 

“ANDE” BURGER
200 g Mock duck,  stegt i ovnen eller på panden , og skåret i skiver  ( kan købes i Thaibutikker og special forretniger – Thai er billigst)

1 stk. mandarin, pillet og delt i små både
1 stk. chili, friskhakket
1 stk. lime
2 stk. læcon, stegt
100 g rødkål, fintsnittet
2 spsk. agavesirup
50 g ristede nødder, finthakket
2 stk. drueagurk, skiveskåret
salt
peber
evt. lidt hakkede dadler
2 stk. burgerboller ( jeg bruger gerne brioch)
MANDARINCHUTNEY
3 stk. mandariner, pillet og skåret i chunks
2 stk. kardemomme-kapsler
lidt nelliker
2 spsk agavesirup
2 stk. lime, saft og skal
1 spsk. brun farin
chili
MONSTERFRITTER
2 stk. bagekartofler
groft salt
vindruekerneolie
røget salt

Andeburger: Steg mock duck´en på en rygende varm pande, skrue ned til middel varme, til den er sprød. tages af og skære i skiver eller plukkes ( alt efter egen smag)
Bland alle ingredienserne : mandarin, chilie, lime, rødkål,agavesirup, nødder, drueagurk , hakket dadler,  i en dyb tallerken med sort peber på toppen.

Mandarinchutney:
Smelt brun farin med kardemomme og nelliker.
Tilsæt agavesirup og lime, og derefter mandariner.
Kog i fem minutter og smag til med de resterende ingredienser.

Burgeren samles med Chutney i bunden og toppen af bollen, så Mock ducken i bunden  , toppes med rødkålsblandingen – og top på

Monsterfritter: Skær bagekartoflerne ud i to-tre pomfritter. Skyl dem i koldt vand.
palimin og olie varmes op på en pande, hvor pomfritterne steges gyldne.

Krydses med groft  salt.
Pomfritterne kan eventuelt krydres med andet, som f.eks. chili, røget salt, sellerisalt eller cayennepeber.

Tips:
Den mock duck jeg bruger er fra min lokale Thai butik – den koster ca 17 kr for en dåse, og der er virkelig meget i.
Det er denne her ( Som du kan se, fås den i flere varianter og de er alle lækre- husk at krydre dem, det lige som dengang, du spiste kød, alt skal krydres og så giver det den perfekte smag)

Mock duck

Mock duck

Velbekommen

APril 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Ultimative Sriracha Burger vegetarisk