Hvidløgsolie og Oliven tapanade
Vi er her i huset meget glade for at lave mad.
Vi tror på gode råvare – rene fødevare og alt laves fra bunden af.
Min dejlige kæreste er af italiensk afstamning, og det middehavs og romerske køkken er yderst vigtig for ham ( og mig )
2 ting der er essencielle på vores middagsbord, når der laves mad, er en god hjemmelavet hvidløgsolie – den er hurtig og nem og vanvittig billig at lave.
Samt en god oliven tapanade, som vi kan snacke af – over dagen.
Så her er André´s opskrifter på disse simple med ufattelige lækre sager.
Hvidløgsolie
Økonomi : 15 kr
Arbejdstid 15 min
4 hele hvidløg, pillet
5 dl smagsneutral olie
Hæld de pilllede hvidløgsfed op i en høj beholder, tilsæt 4 dl olie og blend med en stavblender til den masse er opnået. Sættes overdækket til at trække i 12 timer, så tilsættes resten af olien under omrøring – Klar til servering på pizza, i pastaretter , eller alle de andre fantastiske ting du kan bruge denne velsmagende olie til.
tips: vi tilsætte friskhakket persille i olien, når vi bruger den i f.eks pitabrød
Oliven tapanade:
Økonomi: 15 kr
470 g udsteen oliven ikke for salte ( sorte)
5 spk. olivenolie ( ekstra fin jomfru)
meget lidt salt og en pintc af frisk kværnet peber
3 fed hvidløg
Hele dynen op i et høj slank blender beholder, så blendes det hele til en ensartet masse.
Opbevare i et glad med låg, lad den lige trække i 15 min før servering.
Servers med hårdt ristet toast, eller med brødstiks. – smager himmelsk på en friskbagt blinis, en skive mozzarella ost, så med oliven tapanade og toppes med revet frisk basilikum på toppen. OG et godt glas vin.
Ingen kommentarer endnu