Den italienske oliventapanade

Grillet peberfrugt suppe

Dette er en suppe som formår at holde dig varm og tilfreds på en kold dag 🙂

Det er altid sjovt at lave mad- jeg elsker klare supper- Dog er jeg total suppe freak- og helst dem med fylde og cremet konsistens- Så jeg kravle i støvet og indrømme- Jeg er MEGA suppe elsker … Jeg kunne leve af det.. Det smager fantastisk og man bliver altid glad, når der kommer en smuk skål med rygende varm, velsmagende suppe på bordet, og det er nærmest umuligt at ødelægge en suppe ikk 😉

Yummi

Yummi

Budger : max 30 kr – antal : 6 pers. Arbejdstid ca 1 time : Destination: madhimlen t/r

Du skal bruge:
4 røde peberfrugter
Olie
plantebaseret smør
1 løg
1-2 kviste frisk rosmarin
1,2 liter grøntsagsbouillon

1 dash rød karrypast
3 spsk tomatpuré
2-3 dl Kokosmælk ( den fede cremet en af dem – Det er jo ikke en slanke suppe 🙂 )
2-3 sp ske Røget paprika
et pift frisk hakket chili ( jeg kan lide den lidt hot )
Olie til smøring

Fremgangsmåde:
Skyl peberfrugterne- rens dem for de hvide hinder og bjælker.
Dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem i store stykker, og pres dem så flade som muligt.
Pensel  et lavt, ildfast fad med rapsolie

Læg peberfrugterne med skind-siden opad og sæt fadet under grillen i ovnen. Grill peberfrugterne til skindet er sort. Jo større den sorte flade er, jo lettere er det at tage skindet af. Det tager 10-15 minutter i min ovn.

Læg peberfrugterne i en skål med låg og lad dem køle af i 20 minutter. Derefter kan du pille skindet af dem. Skær peberfrugtkødet i mindre stykker.

Hak løget svits dem i gryden med lidt olie og den røget paprika og den røde karrypast.
Tilsæt smørret og de friske rosmarin kviste ( altså tørrede kan bruges , men så beregn en smule mere, da dde ikke er lige så aromatiske ) . Lad det simre for svag varme i cirka 5 minutter. Tag rosmarinkvistene op igen. Tilsæt peberfrugter og bouillon, bring det i kog og lad det koge i 15-20 minutter.

Rør tomatpuré i og blend suppen.
Så montere du den cremede kokosmælk , smag til med paprika, peber og eventuelt salt. Varm suppen igennem, til den lige koger op.

Suppen bliver lige den tand ekstra fræk, hvis du lige topper den, med lidt friskhakket persille og frisk skiveskåret chili eller tyndtskåret rød peberfrugt, over sammen med en smule cremen kokoscreme når du servere den i skålene

Tips. Alt god supper bliver bare en tand bedre hvis det serveres med et godt stykke brød 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den italienske oliventapanade