Cremet Porre – Kartoffel suppe
Cremet porre-kartoffelsuppe
6 personer. 40-50 minutter ( eller til 2 dage)
Den holder sig på køl i 2 dage- men den er fryseegnet – jeg bruger gerne en plastik container med låg, til formålet – i en passende størrelse, så er den frosne suppeterning, lige til at smække ud i en gryde og varme op under lavt blus. Vær obs på at du skal tilføre ekstra kokosmælk/alm mælk – når den har været frossen, når du varmer den op 🙂
Det skal du bruge til porre-kartoffelsuppe:
50 g vegansk smør – se på bloggen under vegansk mad
½ kg bagekartofler,( alm kartoffeler kan også bruge, så ingen panik) skrællet og skåret i 1 cm tern
ca. ½ kg porrer, kun det hvide, skåret i mindre stykker
1¼ l grønsagsbouillon
1 lille løg, skåret i tern
1½ dl soya piskefløde
1¼ dl kokosmælk, den fede cremet variant ( sødmælk til ikke veganer)
salt og friskkværnet peber
Til servering:
lidt sesamolie
hakket persille
Jeg servere gerne hjemmebagte snoet spisekommen og ciafrø butterdejs stiks til, men et godt brød er også fantastisk
Skal den være ekstra lækker, kan man drysse med spødsstegt vegansk bacon ( kan købes i special butikkerne og i velassorteret supermakeder, med veganske produkter i deres line)
Sådan laver du porre-kartoffelsuppe:
Smelt smørret/olien i en tykbundet gryde. Når det bruser, tilsættes kartofler, porrer og løg. Lad det hele stege over meget svag varme og under konstant omrøring. Det må ikke tage farve. Lad det stege ca. 10 minutter, til alt er næsten mørt. Kværn peber over, og rør rundt i grønsagerne.
Tilsæt bouillonen, og lad det koge over svag varme, til alt er mørt.
Blend suppen, til den har en cremet konsistens, gerne et par gange.
Kom suppen tilbage i en ren gryde, og rør ¾ af soya piskefløden og al kokosmælken i. Smag til med salt og peber.
Servering: Skær porren i tynde strimler, og steg dem i lidt smør, til de er let gennemsigtige, men ikke brune.
Varm suppen igennem, tilsæt lidt bouillon, hvis den er blevet for tyk.
Servering: Hæld suppen i varme tallerkener. Hæld lidt sesam i hver i en tynd stråle, og drys med persille og friskkværnet peber, og server suppen straks.
Yummy
Ingen kommentarer endnu