Moules marinières eller Blåmuslinger i Hvidvin

Østers på flere måder

Østers Østers Østers ..  EN gudespise fra havet

En lille mundfuld fra havet , man enten elsker eller hader.
mange er af den overbevisning, at et bare er en lille “snotklat” som smager af salt.
Tja det kan det være, hvis man ikke ved hvordan man servere en østers.
Med den rette topping eller eller tilberedelse, så bliver denne lille fætter fra havet omkring os, en rigtig lille lækkerbisk .

Hos os bruger vi østers, både til hverdag , fest og gæster.

Den er nem at lave og smager fantastisk og bliver stor set altid et hit.

Og østers er faktisk slet ikke så dyrt – Jo det er det hvis du er københavner med trang til at handle de rigtig trendy steder , så som torvehallerne, men selv der får du 6- 8 østers til små 80-100 kr.
NETTO har ind imellem 12 øster i trækasse til 98 kr og sat net til små 50 kr.

Så det er faktisk ikke så slemt endda- Er du heldig at bo i det jyske, så kan du bland andet tage til Esbjerg, og tage ned ved vandet, og der kan du plukke dem op selv ved vandet .. og det koster gratis.
Og der er flere små perler ved vesterhavet hvor du kan gøre det samme .. heldige asner 🙂

oesters1

Friterede østers med tatarsauce
8 østers
Dej:
1 dl hvedemel 2 spsk. groft durrummel
Danskvand eller anden selvhævende mel.
Fintrevet citronskal.
En håndfuld finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille og citronmelisse
Et godt drys  salt
Olie til at fritere østers i
Pisk ingredienserne til dejen sammen den skal være som en tyk pandekagedej. Åbn østersene, tag dem ud af skallen og dyp dem i dejen. Smid dem i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og spis dem med tatarsauce, mens de stadig er lune.

Tatarsauce
1 dl. hjemmelavet mayonnaise eller den gode fra pose.
½ dl finthakkede syltede agurker
2 spsk. finthakkede kapers
1 meget finthakket løg
2-3 spsk. finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille og citronmelisse
Bland alle ingredienserne til tatarsaucen sammen og spis den til de friterede østers.

Østers den klassiske

8 østers

1/2 fint hakket rødløg

1 finthakke skalotteløg

2 -3 dråber rødvinseddike pr østers (Rødvinseddike smages til med salt, peber og et nip sukker )

Åben østersene, hæld først væde fra , sæt dem på et smukt fad, sæt en teske fuld af de blandede hakkede løg på hver østers, dryb med 2-3 dråber rødvinseddike og spis med det samme.

Østers den simple
8 østers

1 citron

citronpeber

Friske dild

Frisk koriander

Åben østersene, hæld først væde fra, riv skal fra citronen i tynde strimler, og vend dem i den hakkede koriander.  Sæt toppingen på de åbnede østers, dryp frisk citronsaft på, og pynt med en kvist dild, spis med det samme

Østers i Champagne
12 stk. østers
90g smør
1 1/2 dl champagne
2 stk. skalotteløg
2 stk. æggeblommer
1 smule salt
1 smule peber
1 smule citronsaft

Luk østers op over en skål. Tag dem ud af skallen og læg dem i skålen sammen med deres væde.
Gør den runde del af skallerne rene, og sæt dem i en bradepande med groft salt, så de ikke tipper. Dette kan forberedes i god tid.
Smelt smørret og skum det af for valle. Lad det køle lidt af. Imens koges champagnen ind sammen med de finthakkede skalotteløg til der er ca. 3 spsk. tilbage i gryden. Lad det køle lidt af og pisk så æggeblommerne i sammen med vandet fra østers.
Sæt gryden over vandbad og pisk til den er cremet. Tilsæt smørret lidt efter lidt mens der piskes. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft samt en sjat champagne.
Kom østers tilbage i skallerne der er klar i bradepanden og kom en skefuld sovs på hver. Bradepanden sættes ind under en hed grill i 4-5 min. til saucen gratinerer, hvorpå de serveres omgående. Champagne af samme slags som anvendt i retten serveres til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moules marinières eller Blåmuslinger i Hvidvin