"En Til Væggen" ... Kunsten at sprede glæde til dem som virkelig har brug for det

Moules marinières eller Blåmuslinger i Hvidvin

En af de ynglingretter vi har her i huset til lidt forkælelse på de dage hvor vi er ikke er overvældende sulten, men alligevel gerne vi have lidt godt-

Blåmuslinger ..

Jeg ved godt det er blevet trendy at kalde dem ved deres franske navn, men men men jeg elsker nu at kalde mine skaldyr for hvad de er, på DANSK – Nemlig BLÅMUSLINGER <3

Muslinger kan laves på mange måder og her er så en af vores ynglingsopskrifter – det som gør hele udslaget er 3 ting i denne ret-

At du bruger friske blåmuslinger og heldigvis, så bugner vores farvand omkring os med denne undervurderet og forholdvis billig spise – og så den suppe du vælger at dampe dine muslinger i – og tiden du damper dem i …

SÅ her er en af vores favoritter her i husket

Budget til 2 personer ca 35- 50 kr afhængig af hvad du har i dit køkkenskab :

1 kg Blåmuslinger .
3-4 dl hvidvin

1 skvat olivenolie

1 stilk citrongræs flækket og groft skåret

1 Rødløg – skåret i 8 både

2 fed hvidløg, bare hele med med et dask i toppen, så de er åbne

1/2 t.ske fennikel pulver

1/2 frisk fennikel i tynde skriver
frisk koriander

Frisk citronsaft ( ca 1 tske ) og friskrevet citron skal

Rens dine muslinger under ringeden vand – sådan at alt sand og alle urenheder kommer væk, fjern “skægget” fra muslingerne med en skarp kniv.

En stor gryde med låg  ( så der er plads til muslingerne ) eller som vi bruger hos os- en stor sauterpande med låg.

Muslingerne i panden

Muslingerne i panden

Varm panden / gryden op, så i med olienolien, hvidløgene , løg, fennikel, op med hvidvinen, tilsæt citronsaft – og skal, og så er det ellers i med korianderne  , og kog suppen ind, så alkoholen er hel væk.
Smag til med en smule salt og citronpeber – og så er det tid til at hælde muslingerne i ..
Rod rundt i dem 1-2 sek og på med låget . Damp dem ca. 3 til 4 min, og så er det af med dem – IKKE mere end det.
Muslingerne er nu klar til servering, mør lækre og saftige – og IKKE gummiagtige ( its all in the minuts) .

Op i en lækker stor tallerken – husk den lækre suppe i bunden – dryps med friskhakket koriander , og citronbåde-

Nogen gange spiser vi dem med en omgang lækker hjemmelavet pommes med en aoli til, men aller helst – spiser vi dem med et stk godt hjemmebagt brød til og så der der ellers dømt hygge

SÅ er der serveret

SÅ er der serveret

De her er lavet af min kæreste- han er på ingen måde en ørn i et køkken, når vi ikke lige taler om hjemmelavet italienske pizzaer .. Men de her, de kan ikke ødelægges, hvis du holder dig til retningslinierne i denne her opskrift- den er idiotsikker  – og får en gastronom frem i os alle 😀

Velbekommen

April

Tips : Vigtigt at huske, det er KUN de muslinger der er åbne, der kan spises, de andre SKAL  kasseres – eller ender du op med en gedin omgang skaldyrsforgiftningen, og det ødelægger ligesom en stor del af fornøjelsen 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"En Til Væggen" ... Kunsten at sprede glæde til dem som virkelig har brug for det