Den GRILLEDE plantebaseret burger –
Er du også træt a at stå på sidelinien til sommerens grilfester med dine grønsager og halumi ost der skal på grillen.
Savner du smagen af den der saftige lækre grillet smag fra grillkullet – så fat mod…
Det er faktisk lykkedes mig at skabe en burger der kan grilles og så smager den ikke mindre end FANTASTISK …. inspiration og opskrift fra en vegansk veninde i US
Lav burgerdejen hjemmefra og tage den med til den næste grillfest- tro mig den bliver et hit
SÅ her er den … Den GRILLEDE plantebaseret BBQ Burger …
Være obs så- jeg har intet tilbehør ind på hvad du putter i din bruger bolle sammen med den veganske bøf.. Da sommeren byder på mange variatoner og udbud.. så her bygger du bare din egen burger .
Personligt puter jeg en masse lækre råsyltet grønsager ind i sammen med noget sprødt –
Og så en god hjemmelavet BBQ- sovs..
Simpel og lækkert
155 g kogte brune ris *
120 g rå valnødder eller hasselnød- jeg fortrækker hasselnød (eller brødkrummer, hvis du ikke er til nødder )
1/2 spsk avocado olie
1/2 hvide løg, fint hakkede
8 g af hhv chili pulver, spidskommen pulver, og røget paprika
1/2 tsk af hhv havsalt og sort peber
1 spsk palme sukker (kan erstattes med økologisk rørsukker eller muscovado råsukker)
227 g kogte sorte bønner *, godt skyllet, drænet og duppet tør
30 g rasp (hvis glutenfri, brug glutenfri brødkrummer)
50 . 70 g vegansk BBQ sauce ( fåes bla i Astrid og aberne )
Sådan gør du :
Tænd din panden, og når den er varm , rist nødderne til de er gyldne og sprøde, du kan næste dufte når de r færdige.
Tag dem af varme og køle dem ned.
Så er det løgenes tur- op på panden med lidt olie og løg smag til med salt og peber – når de er glasklare tage de af og køles .
SÅ blender du nødderne med dine krydderier til det er en ensartet masse, her tilsætter du så de moste sorte bønner – de kogte brune ris- raspen og BBQ soven. Du rør nu med en træske til massen er fast.
Nu kan du så forme dine burgere ( husk at de skal være fast- så form emd men hård hånd) , og smækkede op på den varme sommergrill.
Tips. Jeg pensler dem altid med BBQ sovs mens de griller- smager fantastisk
Farsen kan både står i køleskabet nogle dage og endnu bedre- Form bøfferne og frys dem- så er du altid klar til en grillaften.
Billederne er lånt fra min bekendt som sendte original opskriften til mig
Velbekommen
Ingen kommentarer endnu