Fra næstekærlighed til vegansk fanatisme ...

Vilde Svampesuppe med trøffel

Puha det er koldt derude- sneen daler og man har bare lyst til noget lækert og varmt og let !

Dette her en en af mine ynglingsopskrifter fra en af mine store hverdagsmad helte Jamie Oliver. En ting der fast står på mit program hver gang jeg er i London, er at besøge en af hans mange restauranter. Ynglingen er hans “Jamie’s Italian” i Covant garden .

Denne opskrift er dog lige tilpasset den plantebaseret livsstil, det gør den på ingen måde ringere tvært om <3  og så tilføjet et ekstra pift med trøfler

Svampesuppe med trøffel

Svampesuppe med trøffel

6 portioner

1 spsk. plantebaseret smør
Olivenolie
3 fed hvidløg (2 fed i tynde skiver, 1 fed halveret)
600 g blandede vilde svampe, børstet rene
250 g markchampignoner, børstet rene
Salt og peber
1 rødløg i tern
2 stængler bladselleri, finthakkede
2 laurbærblade
2½ cl cognac
100 g brune ris, skyllede
2 l grøntsagsbouillon, plus ekstra bouillon
6 tsk.den fede cremede del af kokosmælk
1 usprøjtet citron
6 skiver groft brød

Topping:

Et lille bundt bredbladet persille, finthakkket
1 hel revet muskatnød
Ekstra jomfruolivenolie

 

Tips: Lidt frisk revet trøffel på toppen, eller trøffelolie på toppen,  giver den liiige det der ekstra kick, der løfter suppen op til en amazing forret eller lækker natmad til et selskab- Men jeg nyder den nu alligevel bare som comfortfood en kold vinterdag MED trøfler hjemme alene alligevel 😀

Fremgangsmåde til Jamie Olivers svampesuppe
Smelt den plantebaseret smør sammen med et stænk olivenolie i en meget stor gryde med slip let-belægning. Tilsæt hvidløg i skiver og alle svampene. Rist dem ved stærk varme i 3-4 min., eller indtil de er blanke, og væden er fordampet. Smag evt. til med salt og peber. Kom 1/3 af svampene over på en lille slip let-pande.

De skal senere varmes op til det ristede brød.

Tilsæt løg, bladselleri og laurbærblade til svampene i gryden. Lad det svitse i ca. 5 min. over middelstærk varme. Hæld cognacen ved og rør hurtigt rundt, indtil det meste af alkoholen er fordampet. Tilsæt så ris og bouillon og bring det i kog. Når det koger, skrues ned for varmen, og gryden simrer i ca. 20 min.

Mens suppen snurrer, blandes den fede faste kokosmælk og revet citronskal fra ½ citron i en skål. Pres et godt skvæt citronsaft i og krydr med salt og peber. Rør det sammen og stil det til side.

Fjern laurbærbladene fra suppen og blend suppen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med salt og peber og en smule citronsaft. Fortynd evt. suppen med ekstra bouillon. Hold suppen varm under låg, mens brødskiverne tilberedes.

Rist brødskiverne, og varm samtidig de gemte svampe over middelstærk varme
sammen med en sjat vand, lidt citronsaft og 1 spsk. revet cheddar. Når svampene syder, gnider du de ristede brødskiver med de halve fed hvidløg og lægger svampene på.

Servering: Kom suppen i skåle, top med den fede kokosmælk-blandingen og læg brødskiverne ved de enkelte skåle eller på et lille fad, som alle kan tage fra.

Drys hakket bredbladet persille og revet muskatnød over både suppe og brød. Dryp til sidst med trøffelolie !

Velbekommen

APRIL

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra næstekærlighed til vegansk fanatisme ...