Fransk Løgsuppe
En af de ting jeg er en total sucker for, siden jeg for mange år siden, boede i Sydfrankrig- det er fransk Løgsuppe.
Så her er en af ynglingsopskrifterne at varme sig på
LØGSUPPE
2 l grønsagsfond
50 g smør
1 smule olivenolie
1 håndfuld friske salvieblade
2 kviste frisk rosmarin
6 fed hvidløg ( pil dem og knus den under en kniv )
4 stk. rødløg, skiveskåret ( jeg kan bedst lide dem lidt chunky)
4 stk. zittauerløg, kåret i tynde skiver
1 bundt forårsløg, skåret i tynde skriver
3-4 stk. skalotteløg, Skåret i tynde skiver ( afhængig af størrelsen)
1 bundt porrer( ca 500 g) , skyllet og skåret i skiver
1 smule havsalt
OSTEBRØD til toppen
1 stk. tørt hvedebrød eller cebattabrød skåret i tommelfinger tykkelse
4- 450 g revet laget røget cheddarost & gouda blandet
lidt olivenolie
Rosmarin og frisk oregano
Løgsuppe:
Kom smør, et godt skvæt olivenolie, salvieblade, frisk rosmarin og hvidløg i en tykbundet sliplet-gryde.
Rør rundt og tilsæt løg og porrer. smag til med salt og peber.
Kom et låg på, som ikke slutter helt tæt, og steg grønsagerne ved lav varme i 45 minutter, uden at de tager for meget farve. De skal ligesom “falde lidt sammen”
HUSK at rør i gryden af og til, så de ikke sætter sig fast.
Hæld fond over grønsagerne . Kog op, skru ned igen og lad det simre i 10-15 minutter.
Tænd for din ovn- den skal have fuld skrald
Når supper er klar, hældes den op i serverigsskålene, som altså skal være ildfaste.
Skær brødet i tommelfinger tykke skriver og dæk hele overfladen over med brødet- Så drysser du med rund og gavmild hånd den blandet ost ud over – Og så disler du lidt olivenolie over oste.
Ind i ovnen med skålene og slå over på grill- hold godt øje med din suppe nu, for ideen er din ost skal gratinere, ikke blive brændt.
Ud med suppen, drys friskhaket oregano og lidt rosmarin oven på og servere med et godt stykke hjemmebagt brød
VELBEKOMEN
APRIL
Ingen kommentarer endnu