Rød idioti... Vs... Blå idioti.... HVEM vinder i dag?

Kurdisk linsesuppe med et tvist

Jeg elsker – elsker ELSKER mad fra mellemøsten.
Den er billig – den er smagfuld og den er bare lækker og kræver ikke altid det vilde – andet end gode krydderier og masser af grønt 🙂

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker supper- en af de gode. er rød linsesuppe – men det skal være den kurdiske – den er smagfuld og den er TOP lækker 🙂

Kurdisk linse super med frisk grønt og coutoner

Kurdisk linse super med frisk grønt og coutoner

 

Og super nem at lave ( og billig )

Økonomi :
for under en 20 ´er der mad til 4 personer ( og masser af liner tilbage i skabet til en anden gang) og alle er mætte og tilfredse

250 gr. Røde linser
1 finthakket løg

2 fed hvidløg
skal af 1 økologisk citron
1 ds tomatpure
olie til stegning
11⁄2 liter kogende vand
2 terninger grønsagsbouillon
1 -2 tsk. Spidskommen

Brønskarse

1 bundt friske koriander ( kan udlades eller erstates med frisk persille )
salt og peber
Ristet brødcoutoner

Er du vegetar- ( som jeg er ) , og hvis du ønsker mere fyld i retten, så kan du med fordel tilføre retten let kogte kartofler i tern og evt lidt lækkert ristet mock duck i terne, 15 min før du servere suppen

Er man kødspiser- kan man med fordel tilsætte ristet terninger ( 1 x 1 cm)  af oksekød, kyllinge kød, eller lammekød i retten, dog vil jeg anbefale du gør det 15 min før du servere, så kødet kan tage smag af suppen. ( men prøv den vegetariske udgave først- for den er bare lækker )

Sådan gør du :

Steg løget i olie ved svag varme, til det er gennemsigtigt.
Skyl linserne rigtig godt i vand, og kom dem i gryden med løgene, kom citronskal i, og steg lidt, kom 1 liter kogende vand i med bouillonen,tomatpuren og kog op, lad det stå og småsimre uden låg, til linserne er næsten kogt ud, og suppen er blevet tyk.
Blend suppen sammen med en stacvblender, så den stadig en en smule grov i tekturen 😉 ,smag til med spidskommen, salt og peber, og hakket koriander/persillle

Wupti så er den færdig- hæld den i nogle rustikke smukke skåle, og jeg ynder at presse frisk citron ud over, så servere den med en citronbåd, lidt syltet chili,  og og så topper jeg med friske hakkede koriander, frisk sprød brønskarse og ristet brød coutoner,  og så kan man smække en god gang alpro freise eller er man til lidt mere sour  – en omgang creme freise 38 %  oven i mums

VELBEKOMMEN

 

April 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød idioti... Vs... Blå idioti.... HVEM vinder i dag?