Håndskåret hjemmelavet grove fritte med plantebaseret bernaisesmør

SOMMER KOMMER :Dagens ret : Kyllingesteg med små kartofler og hjemmelavet sylte agurkesalat

D 3 maj – og solen skinner-

Temperaturen er ikke helt i vinkel, meeeen dog ligner det mere og mere at sommeren er på vej!

Så jeg spurte husherren og hvad han rigtig godt kunne tænke sig at spise i dag

“KYLLINGESTEG – Self#” – kom det promte – Den er rigtige gode gammeldavs hjemmelavet kyllingesteg med hele svineriet.. ikke noget poppet!!

Husherrens ynglingsret Kylige steg med mums

Husherrens ynglingsret
Kyllinge steg med mums

Haha okey 😉 Så jeg måtte på indkøb!

Og her går du IKKE på kompromise!

Til Kyllingestegen:

1 stk økologisk landkylling 1600 g ( 55 kr på tilbud i Netto i denne uge)
1 bundt frisk persille
1 til 2 rødløg
2-3 gulerøder og 3-5 laurbærblade

salt og frisk kværnet sort peber

Kyllingesteg in the making

Kyllingesteg in the making

Rens kyllingen og dup den tør- snid den med slat/peber inden og uden på- stop den med persille.
Rødløget snittes i både og lægges i bunden af stegefadet – 1 til 4 stk laurbærblade, en smule salt og peber -gulerødder –
Kyllingen oven på grønsagslejet- læg indmaden ved siden af ( for smag) og hæld vand op til midten af kyllingen.
LÅG PÅ…
Ind i en forvarmet ovn på 210 g- steg i ca 1 time- hæld væde over kyllingen og spæd op med vand- ind i oven igen- ned med temperaturen til 150 g- og lad kyllingen hygge sig en 30 min der

Ud med fadet med kyllingen efter de 30 min, stil det til side og lad kyllingen hvile, mens du koger kartoflerne og laver sovsen

 

Små fine kartofler koges .

Sovs :

50 g smør
2-4 spsk mel
væde fra Kyllingen
Salt/peber

Smelt smøret i en gryde- når det er smeltet tilsæt mel- til du har en jævning-
HUSK:At lad melet udvikle sig i gryden, dvs rør jævningen til en homogen masse i 5 -7 min så melet udvikler sig og jævner sig ind i smørret.
Så tilsætter du stille og rolig stegevæden fra kyllingen-og bager den op  til du får en fin sovs, smag til med salt og peber er farven ikke efter din smag, tilsæt kulør ( men det er ikke nødvendigt)

Hjemmesyltet agurkesal in the making

Hjemmesyltet agurkesal in the making

Hjemmesyltet Agurkesalat

1 Økologisk augurk

1 del vand

1 del lager eddike
1 del økologisk rørsukker

1 dusk øko dild og jeg bruger i denne her bruger jeg også persille ( men kun fordi det er til kyllingen)

Den er hurtig at lave – find et glas med låg frem, skold det – skær agurken i smalle skiver ( jeg bruget et mandolinjern, men en skarp kniv er lige så effektiv) , op i glasset med dem i lag, dild/persille/agurk
Rør lagen sammen i en kande og hælde den ud over – låg på og køleskabet

Hvis du laver dem et par timer før i skal spise, altså sammen med kyllingen, er de stadig med knas i og det er himmelsk.
Da du konservere agurken i denne her proces, holder de altså længe på køl, og kan bruges på alt <3

VELBEKOMMEN

April 🙂

Btw: et stk lykkelig kæreste 🙂

André i himlen

André i himlen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Håndskåret hjemmelavet grove fritte med plantebaseret bernaisesmør