Håndskåret hjemmelavet grove fritte med plantebaseret bernaisesmør
Den ultimativ snack – en den lille frække sidedish til den gode urtebøf eller hvad du spiser
du vælger selv.
Denne opskrift er lavet vegansk / plantebaseret – dog for dem som ikke lever plantebaseret kan alm smør bruges ( men gør dig selv den tjeneste at prøv den plantebaseret først- min kæreste som er kødspiser, nægter at spise den, som er lavet på animalsk smør, efter han smagte denne her )
Fritterne er hjemmelavet og de er AMAZING- Dog kender vi alle, hvordan filan får man lavet de er super sprøde lækre fritter derhjemme, som man får ude – den er er sprøde uden på og lækre mossy inden i ?
Well det ligger i forbedrelsen- plain simpel …
Så forbered dig gerne i god tid- jeg starter dagen før jeg skal bruge dem, hvis de laves friske- ellers laver jeg et bash og fryser ned til senere brug!
2 Pers eller en grådig 1 😉
6 stor kartofler ( vaskes og skæres i grove tykke stænger)
2 l fad
2 l vand
Læg kartoflerne ned i vandet og lade dem trække stivelsen ud- jeg bruger ca 12 timer på den proces
Når de skal bruges- op på et rent viskestykke – dup dem tørre og vend dem i olie og de krydderier du kan lide, her er der brugt røget paprika- derfor er de lidt mørkere på billede 🙂
Op på et flad fad- ind i en forvarmet ovn 200 g i 45 -60 min- husk at vend dem undervejs
Drys med goft salt ved servering og med fordel lidt BBQ krydderi
Bernaisesmør:
100 g BLØDT vegansk smør ( se opskrift her: http://aprilchris.bloggersdelight.dk/2017/02/plantebaseret-smoer-er-ikke-bare-smoer/ – Eller køb ” natur´li plantesmør i butikken, begge dur )
1/2 tsk. dijonsennep
2 spsk. økologiskcitronsaft
2 spsk. finthakket, frisk estragon ( tørret dur også i en håndevending)
2 spsk hakket kørvel eller persille( kan også bruges)
nogle dråber hvidvinseddie ( gerne den med estragon i)
• salt og friskkværnet peber
Rør det hele sammen og sætte på køl til brug.
Du kan med fordel pakke smøret i små smørruller og fryse det- så er der til en bagt kartofel eller som en lækker klat i en artiskkok eller til nogle dampede asparges – MUMS
Ingen kommentarer endnu