Håndskåret hjemmelavet grove fritte med plantebaseret bernaisesmør

Den ultimativ snack – en den lille frække sidedish til den gode urtebøf eller hvad du spiser

Håndskåret hjemmelavet fritter med vegansk bernaisesmør

Håndskåret hjemmelavet fritter med vegansk bernaisesmør

du vælger selv.

Denne opskrift er lavet vegansk / plantebaseret – dog for dem som ikke lever plantebaseret kan alm smør bruges ( men gør dig selv den tjeneste at prøv den plantebaseret først- min kæreste som er kødspiser, nægter at spise den, som er lavet på animalsk smør, efter han smagte denne her )

Fritterne er hjemmelavet og de er AMAZING- Dog kender vi alle, hvordan filan får man lavet de er super sprøde lækre fritter derhjemme, som man får ude – den er er sprøde uden på og lækre mossy inden i ?

Well det ligger i forbedrelsen- plain simpel …

Så forbered dig gerne i god tid- jeg starter dagen før jeg skal bruge dem, hvis de laves friske- ellers laver jeg et bash og fryser ned til senere brug!

2 Pers eller en grådig 1 😉

6 stor kartofler ( vaskes og skæres i grove tykke stænger)
2 l fad
2 l vand

Læg kartoflerne ned i vandet og lade dem trække stivelsen ud- jeg bruger ca 12 timer på den proces

Når de skal bruges- op på et rent viskestykke – dup dem tørre og vend dem i olie og de krydderier du kan lide, her er der brugt røget paprika- derfor er de lidt mørkere på billede 🙂
Op på et flad fad- ind i en forvarmet ovn 200 g i 45 -60 min- husk at vend dem undervejs

Drys med goft salt ved servering og med fordel lidt BBQ krydderi

Bernaisesmør:

100 g BLØDT vegansk smør ( se opskrift her: http://aprilchris.bloggersdelight.dk/2017/02/plantebaseret-smoer-er-ikke-bare-smoer/     – Eller køb ” natur´li plantesmør i butikken, begge dur )
1/2 tsk. dijonsennep
2 spsk. økologiskcitronsaft
2 spsk. finthakket, frisk estragon ( tørret dur også i en håndevending)
2 spsk hakket kørvel eller persille( kan også bruges)
nogle dråber hvidvinseddie ( gerne den med estragon i)
• salt og friskkværnet peber

Rør det hele sammen og sætte på køl til brug.
Du kan med fordel pakke smøret i små smørruller og fryse det- så er der til en bagt kartofel eller som en lækker klat i en artiskkok eller til nogle dampede asparges – MUMS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg vil gerne købe en ny bil"- Så gerne siger den søde autoforhandler......Vil du have et rat og 4 hjule med? - Det koster ekstra.....