Vind et gavekort til Louis Nielsen på 2790 kr til briller

Når livet tager et forunderligt positiv tvist … en lille fortælling

DAGEN I DAG ER EN RIGTIG GOD DAG …

Dagen i dag har brudt på – som sædvanen er- en SKØN arbejdsdag – <3

Endnu bedre bød den på en meget positiv overraskelse fra sundhedsvæsenet –

Nærmere betegnet Rigshospitalet!

 

Solskin- en god dag - trods alt <3

Solskin- en god dag – trods alt <3

Kender man lidt til min historie- kan i sikkert huske jeg røg ind babu babu med fuld hjertestop, grundet en voldsom infektion, påført af en tandlæge i Februar 2013 .. Opholdet tog 3 uger i næsten koma- 3 operationer, et look som “The Thing” i Marvel-filmene i ansigtet- 2 hjertestop mere- før de fandt ud af at jeg havde fået en meget giftig jorbakterie direkte ind i blodbanen efter en tandudtrækning, hos en vikar tandlæge, i forbindelse med en flækket tand..
Well jeg har siden drøjet med manglende gabeevne – samt som følge heraf… et voksne overbid (mit er nu på 11 mm- et normalt overbid, der kræver bølje, er 3 mm) !
Overmundens flugt ud over “plankeværket, er en følge af, at min kæbe og mund forsøger at kompencere for min manglende gabe evne, (min gabeevne er 10 mm- normalen er 45 mm)

Jeg har i 4 1/2 år, måtte mase min mad, for at kunne indtage den!

Jeg kan ikke tygge ordentlig – mine tænder i undermund, er begyndt at  banke op i min gane, og DET  er ikke særlig sundt,!

For så kan jeg ende op med at mine tænder i overmund, med tiden vil falde ud som følge belastningen fra de “slag” der kommer i overmunden – når undermundens tænder banker på 😉
Jeg er  også blevet 100% følelsesløs i hele min højre kind, da de jo måtte skære hele min højre kind op, mens  jeg lå med den voldsomme infektion, der havde spredt sig fra højre kraveben og hele vejen op til højre isse – og var spredt sig rundt i hele højre side – mundhule…

Så de måtte fjerne nogle tænder der blev angrebet , tænder som vel og mærket var sunde og raske inden infektionen, og som betændelse drabte på under 1 uge, ( den var virkelig aggressiv- og dødbringende hvis den ikke kom under kontrol) – så derfor blev der sat et akut dræn ind, hvor de kunne få betændelse ud.
Det tog dem 2 uge at dræne alt betændelse væk….3 uger at finde ud af hvilken bakterie der var tale om, før de kunne give mig den rette antibiotika, der virkede – og da den kickede ind, gik der under 2 døgn, – så begyndte jeg atter at se normal ud og jeg vil min bevisthed tilbage ..

De  er super søde og monster dygtige tandlægerne på riget – Og det skal vi i Danmark sætte pris på <3  –

Min fantastiske tandlæge er overtandlæge Niels Havmund  ( og så gør det sgutte heller ikke noget  at manden er hamrende lækker 😉 Det tager noget af tandlægeskrækken man får efter det jeg har været igennem hahahahah ).

Nå men Niels har virkeligt forsøgt at udrede mig og finde årsagen til hvor filan dette her er sket!

Jeg har været igennem ” juletræer” et skrue agat i træ, som tandlæger bruger..
Man sætter det diabolske redskab ind imellem over og undermund, og drejer, for at tvinge kæbe til at give efter – DET hjalp ikke
SÅ har der været en hulen masse Sci-fi spacelignede røgenundersøgelser.  CT.  og Cat scanninger ( og de er virkelig ikke sjove – møj hamrende klaustrofobiske ) og desværre viste intet.

Jeg blevet lagt i narkose, for at se om jeg så, slappede af, i musklen…. Men ak, ve og kæmpe suk…
Det gjorde jeg ikke.
Niels og en anden tandkiruger kæmpede i 3 timer ( mig, sovende heldigvis) med at rive og flå den satans kæbe, for at få den  fra hinanden og lige meget hjalp det!
Det eneste vi/jeg fik ud af den oplevede, var, jeg i 4 uger, efter lignede en der havde gået flere omgange, i ringen mod en temmelig pissed off Mike Tyson 😉
Det var i hhv 2014 og 2015.

Så de kastede håndklædet i ringen og  gav op …

Men for en måned siden, altså 2 1/2 år EFTER mit sidste besøg på riget 😉  – Hvor fremtiden var tøstesløse på denne her front, der  fik jeg et brev i min E- boks..
Niels ville gerne se mig igen – og jeg fik en ny tid- en tid til i dag…

I dag var jeg så tilbage…. tilbage på riget, igen, efter en pause,  på små 2 1/2  år. og heldigvis for mig!!!

Min dygtige Niels ( jeg er virkelig som i seriøst glad, og tryg ved ham,den mand VIL bare sine patienter ) –

Ja han havde, såmend,   fået en ny svensk kollega – En møjhamrende dygtig tandkiruger..SOM KENDTE TIL DET FÆNOMEN JEG ER RAMT OG  LIDER AF!!!

Jan hedder han 😀
Niels havde taget  fat i ham – viste ham min sag – fordi den har plaget ham – lige siden vi hade sagt farvel, for 2 1/2 år siden .
Han havde altså forsat med sin søgen,efter svar og viden om dette her.
Han havde forsat, med at søge i alle kendte, databaser nationalt og internationalt .. for at finde en løsning – et svar..
( I LOVE THAT GUYS )..
Han fandt det – eller i allefald en mulighed for vished og mulig behandling, lige i sin egen afdeling, på kæbekirugisk afdeling, på Rigshospitalet, den dag de fik en ny tandlæge på deres team !
Nu er så jeg visiteret over til Jan og pæmt “udlånt” som patient, i en periode… for når Jan har udøvet, sin forhåbentlige magi, skal jeg retur til Niels 😀
Jan har kendskab til det der er sket- han har set det før- og han har behandlet det før!
Det er så sjældent en fænomen, at få tandkiruger kender til det..
Jeg har simpelhen fået operativt, samt infektionsarvæv inden i hele min kæbemuskel i højre side!
Dette er ikke synlig på scanninger, røgenbilleder m.m..
Behandlinger vil nok være operation, hvor man flækker min kæbemuskel op, og  skære og skrabe alt arvæv op og væk, samt fjerne et stykke af kæbeknoglen, hvis dette skulle blivve nødvenidigt, fordi musklen har trukket sig sammen og er blevet kortere ..
Går det VIRKELIG godt, får jeg hele min gabeevne tilbage, mindre godt, så skulle der gerne komme en forbedring – men igen, lige nu er alt bedre end den nuværende tilstand.
Når det her er på plads- så skal jeg retur til Niels- for så skal jeg igen underkastes endnu et operativt indgreb, som skal sætte hele min kæbe tilbage til den rette position, efter 4 1/2 åår på fremmarch i fjæset på mig 😉
Og så skal jeg have bøjle på og få lavet en tandregulering – så mine bisser ryger på plads, og kommer til at stå flot og blive snurre lige igen <3
Behandlingplan som nok være over de næste 2- 3 år-
DOG i min verden er det en SINDSYG GOD PROGNOSE – OG FOR MIG ET HELT OKEY TIDSPERSPEKTIVT !
Også selv om det betyder 2 kæmpe store operationer i udsigt, samt bøjle på ..
For jeg havde i udsigt til skulle leve med manglende gavevene – med de følger der kommer i form af nedsat tandhygiejne – tandpleje- et overbid som kun bliver værre og værre 😀
Udsigt til ikke at kunne spise “rigtig” mad – uden at mase til flad – som en baby –  prøv at spis sushi 😉 Det er noget af en udfordring, for selv de helt små stykker skal mases og hakkes ud i småstykker og så er ideen med Sushi lige som så om så 😉
Det kan måske være historie lige om lidt ( 2- 3 år ) <3

Et mén, jeg dog aldrig slipper af med, det er den følelsesløshed jeg har fået i hele højreside af mit ansigt – Men det er sgu da en billig pris for at slippe med livet i behold 😉

 

Og hvis alt det andet her,  nu endelig, efter 4 1 2 + 2-3 år ,mere endelig, måske kan løses…Så er det ikke mindre end et mirakel i min verden <3

 

JO en fantastisk dag i allefald for mig <3
APRIL

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind et gavekort til Louis Nielsen på 2790 kr til briller