Broccoli/ nødde salat

Kære Danmark- Hjemløshed ER bare IKKE OKEY !!!

Igår aftes – nok nærmere i nat da den var ca 5 min. i midnat, skrev jeg denne status på min facebook side.

16144751_10154124117627201_2114620429_nBillede fra En Varm Seng – Vinteren 2010/11 – ET øjebliksbillede i “køkkenet” en kold nat

Jeg skrev den, (og jeg skrev den i vrede 😉 )   fordi jeg er så eventyrlig træt af alt den fejen ind under gulvtæppet – hver eneste år, fra både politikerne – fra den almindelige dansker, og i den grad fra mediernes side af.

Det er trods alt mennesker vi taler om her, mennesker, hvis skæbne ligger underlagt en russisk roulette – både politisk – økonomisk og i særdeleshed i forhold til deres overlevelse når det, som nu bliver rigtig koldt.

Det går virkelig ud over min fatteevne, at det stadig kommer bag på både politikerne, den alm borgere samt pressen, at vinteren kommer hver år, og tit og ofte med den, følger is, sne og en umenneskelig kulde.

Og hvert år- ligger der folk på gaden og sover i de kuldegrader, bliver afvist at få husly, eller blot læ.

Ingen mennesker med respekt for sig selv, ville byde sin hund eller huskat, at være ude om natten og overnatte ude i det vejr.
Men det er åbenbart til stadighed ikke noget problem, at mennesker skal det.
Og jeg må indrømme, lige på det punkt, så er jeg iskold om hvilken farve deres pas har!
Det skulle ikke være sådan, at nogen mennesker, uanset hvor de kommer fra i verden, skal sove udenfor i kulde og/eller sne og is.
Tænk de sidste par år, er mange af de alternative steder hvor hjemløse, så kunne søge ly, er idag blev lås af, spærret inde, bliver bevogtet af vagter, eller gjort ubehagelige, med pikke og andre anordninger, for de ikke skal skæmme gadebillede.

Jeg begriber simpelhen ikke, at vi som samfund tillader det, at vi som samfund acceptere den total ansvarløse og inhumane politik og i min optik – total inhumane mangle på vilje til at ændre på situationen at mennesker skal sove på gaden under de omstændigheder , og ydere mere ved at lade det, og vinteren inkl de problematikker der følger med færre og færre herbergspladser, væresteder ect  komme bag på dem år efter år, til trods for problemet hjemløshed vokser år for år.

HVORFOR tager staten og kommunerne ikke deres ansvar alvorligt for det her problem???

Dette her er i dag et problem af sådan en kaliber at det er et spørgsmål om tid, hvornår vi begynder at se hjemløse børn i gadebillede også.

ja jeg ved det, det lyder dramatisk, og ” det sker ikke og kommer aldrigt til at ske i Danmark” – Well da jeg var barn, og vi så nyheder fra USA eller Asien, og så hvordan folk boede på gaden, i gyder, eller i papkasser, sagde vi netop det samme, det kommer aldrig til at ske i Danmark- og KIG NU –

Det ER sket i Danmark nu!!!
Og vi har desværre vænnet os til billede af hjemløse i gadebillede, og det er i dag, helt almindeligt for både børn og voksne at gå hen til den hjemløse for at købe Hus Forbi- eller smide en daler ned i koppen, til ham eller hende der sidder og skrutter sig for at holde varmen.
Sikker og helt sikkert i den bedste mening, men i min optik, også en for for købt aflad for en mangelende rygrad i vores politiske system, at vi har tilladt at lade det komme så vidt!

Jeg synes ikke det er okey at børn vokser om med det er en “almindelig” ting, at nogle mennesker lever på gaden.

Vi er alle ansvarlig for den udvikling- for det er os alle der har stemt de mennesker ind, der tager de politiske beslutninger, om nedskæringer, lukninger af behandlingssteder, nedsættelse af velfærdsydelser, ect ..
DET ER OS!!! VÆLGERNE!!

Og de eneste der kan sætte en stopper for det, er også OS vælgerne.

Hvad er det så lige vi har fået, for at ofre nogle af vores medmennesker på velfærdsalteret?
Bedre biler?
Større huse?
Flere penge mellem hænderne

Flere job og karriere muligheder?
Bedre sundhedssystem?
Bedre uddannelsessystem?

NÆ… hvad er det for penge der er taget fra de her mennesker, så de er endt op i denne her situation, og hvor vi som samfund ikke kan eller vil genhuse hjemløse? – eller åbne væresteder, eller herberg ect?  .. Tja jeg ved det ærlig talt ikke- for jeg ser ingen skattelettelser, eller flere penge imellem hænderne på den helt almindelig borgere, eller et bedre uddannelsessystem, eller effektiv og GODT sundhedssystem…

Jeg ser tvært om politikere som er blevet MEGET velhavende ( ikke det ville gøre mig en flyvende fis, hvis de så passede på vores samfund ordentligt) , og en lille lukkede elite, hvis formue til stadighed stiger, til trods for jo flere penge den alm dansker tjener, skal han/hun betaler endnu mere i SKAT og det er ikke kun i kr og øre, men i trækprocenter.
Jeg ser dyre og dyre til nærmest ubetalige huslejer og huse.. Men jeg er måske også bare blind..

Well min opsang er her – den er fyldt med tastefejl, men det følger altså med når jeg bliver rigtig rigtig vred..
Ogejeg bliver vred, når mennesker, mine medborgere lider, og man leger med deres liv og helbred.

For en god ordens skyld- skal jeg lige understrege, jeg er faktisk også stolt af vores frivillige hænde ri vores samfund, og dem er der heldigvis også mange af- Trods følelsen af  håbløsheden og afmagt tit og ofte for taget fat i en 😀 .. MEN jeg nære 100% håb for fremtiden og vores fælleskab, og jeg tror på anstændigheden og medmenneskelighed VIL sejre..

Jeg ved mange mener jeg bare skal holde min kæft, well kære venner, ain´t gonna happen, EVER på det her område.
Jeg sad lige og læste en masse fra 2011 og 2012.. Og nogle af de mennesker jeg har været udsat for, igennem min sag – Jeg ser ingen af de mennesker der stadig kæmper for hjemløse, lave frivilligt arbejde, eller galper op. alle de mennesker, som stod i kø, for at svine mig- selv en journalist fra BT , hans udtalelse til en kilde læste jeg igennem- og hold da op, hvor fik jeg kvalme af hans forudindtaget holdning, og misinformation, som stadig præger store dele af pressen.
For en journalist , skriver sin historie, som han eller hun ser den, i øjeblikket, men de glemmer at følge op på den.
Når jeg kigger i bagspejlet, så kan jeg godt se hvorfor de her mennesker i dag holde mund og holder sig væk, for det ville jeg også gøre, hvis jeg sad med den virkelig grimme smag i munden de måtte have i dag 😉

HUSK derude ..Den bedste investering vi mennesker kan gøre, er i vores medmennesker

I min verden – har alle RET TIL EN VARM SENG <3

Rigtig god søndag derude <3

APRIL

hjemloese-1hjemloese-2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli/ nødde salat