Kinesisk wok: Gris i lime
Denne her opskrift er altid en vinder.
Den er hurtig og nem og billig.
Den kræver en smule forberedelse- da jeg fortrækker at kødet skal ligge og trække et lille døgn i køleskabet.
Hvad du bruger af svinekød, er i og for sig lidt ligegyldigt, jeg har valgt her nogle billige svineschnitzler hvor jeg fik en pakke på tilbud i Brugsen med 12 stk i for 40 kr.
Jeg har til denne portion brugt 4 stk.
Budget: ca 40 kr
antal : 4 pers. Forberedelse :Kødet dagen før . Tilberedning ca 25 min
4 svineschnitzler
1 æble
1 rødløg i slanke både
250 frosne grønsager – (gerne wokblandingen fra NETTO )
3 sk ske sesamolie
1 citron græs i lange flækket stængler
4 – 6 dråber fiskesovs ( afhængig af din egen smag og temperament)
1 lime – skal og saft ( økologisk eller usprøjtet )
Thai basillium
salt/citronbepeber
maizena
2 dl vand
Ris
Kødet marineres dagen i forvejen – skær det i strimler – vend det i en bøtte med limesaft, citronpeber og limeskal. Lad det trække til du skal bruge det dagen efter, når du kan bruge det.
Når du går igang.
Varm en dyb pande op med 1 sk ske sesam olie- tilsæt rødløg ( i både) – når løgene tager farve tilsættes kødet inkl marinaden. – svits det godt – sammen med citrongræs ( Det er så her du sætter dine ris over i en anden gryde)
Så tilsætter du grønsagerne og de fint hakket æbler- krydderierne – fiskesovs ( og de skal altså være tøet, ellers får du temperaturudsving der ødelægger stegefladen på kødet ) i med vandet og kog ind- når der er små bobler, laver du en jævning af maizenaen og tilsætter.
Kog ind 10 min – og smag til evt med lidt ekstra limesaft ( elsker den syrlighed lime giver)
Og så er det bare at anrette og servere . Top gerne med fint hakket sød chili og frisk hakket korianer- retten skal være frisk ikke stærk.
Velbekommen
APRIL
Ingen kommentarer endnu