Fredagens Gæsteblogger : Mette Nørgaard.. Smuk, veganer, og livsklog ..

Kinesisk wok: Gris i lime

Denne her opskrift er altid en vinder.
Den er hurtig og nem og billig.

Den kræver en smule forberedelse- da jeg fortrækker at kødet skal ligge og trække et lille døgn i køleskabet.

Hvad du bruger af svinekød, er i og for sig lidt ligegyldigt, jeg har valgt her nogle billige svineschnitzler hvor jeg fik en pakke på tilbud i Brugsen med 12 stk i for 40 kr.
Jeg har til denne portion brugt 4 stk.

Gris i lime

Gris i lime

Budget: ca 40 kr 

antal : 4 persForberedelse :Kødet dagen før . Tilberedning ca 25 min 

4 svineschnitzler

1 æble

1 rødløg i slanke både

250 frosne grønsager – (gerne wokblandingen fra NETTO )

3 sk ske sesamolie

1 citron græs i lange flækket stængler

4 – 6  dråber fiskesovs ( afhængig af din egen smag og temperament)

1 lime – skal og saft ( økologisk eller usprøjtet )
Thai basillium
salt/citronbepeber

maizena

2 dl vand
Ris

Kødet marineres dagen i forvejen – skær det i strimler – vend det i en bøtte med limesaft, citronpeber og limeskal. Lad det trække til du skal bruge det dagen efter, når du kan bruge det.

Når du går igang.
Varm en dyb pande op med 1 sk ske sesam olie- tilsæt rødløg ( i både) – når løgene tager farve tilsættes kødet inkl marinaden. – svits det godt – sammen med citrongræs ( Det er så her du sætter dine ris over i en anden gryde)
Så tilsætter du grønsagerne og de fint hakket æbler- krydderierne – fiskesovs ( og de skal altså være tøet, ellers får du temperaturudsving der ødelægger stegefladen på kødet ) i med vandet og kog ind- når der er små bobler, laver du en jævning af maizenaen og tilsætter.
Kog ind 10 min  – og smag til evt med lidt ekstra limesaft ( elsker den syrlighed lime giver)

Simre ind og mørner i panden

Simre ind og mørner i panden

Og så er det bare at anrette og servere . Top gerne med fint hakket sød chili og frisk hakket korianer- retten skal være frisk ikke stærk.

Velbekommen

APRIL

16652008_10154189535612201_89480089_n

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagens Gæsteblogger : Mette Nørgaard.. Smuk, veganer, og livsklog ..