Eksamens tid - Livet er godt <3

Rødbedepasta med grillet saitan og salat

Dette er en nem og lækker sommerret lige til at nyde i haven når solen skinner-
Det sjove er at selv kødspisere, kigger efter den med misundelse- så husk at lave rigeligt, så du kan dele ud af den <3

Rødbedepasta med røget/grillet saitan og avokadosalat

 

19222835_10154593194187201_5243580758403086142_o

Grundopskrift (til 900 g færdig seitan) Opskriften ved Søren Jensen :
5 dl (350 g) Økologisk Hvedegluten pulver
1 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
friskkværnet peber
3½ dl koldt vand + 1 spsk. gærekstrakt/ øko-miso
eller
 3½ dl kraftig  øko-grønsagsbouillon
1 stor spsk. koncentreret tomatpuré
½ dl  Tamari øko-sojasauce

Start med at blande Økologisk Hvedegluten med løg- og hvidløgspulver samt peber. I en anden skål piskes de flydende ingredienser sammen. Glutenblandingen drysses nu i, mens der piskes kraftigt, så der ikke dannes seje klumper – blandingen stivner øjeblikkeligt til en fast klump!
Form glutenklumpen til en “steg” – brun den evt. først i lidt olie i en stor gryde – og læg den i en bageform. Prik “stegen” over det hele med en gaffel, og hæld den flydende røgaroma over. Dæk nu formen med stanniol, og stil den i ovnen ved 200 grader i ½ time. Vend så “stegen” forsigtigt, prik den over det hele på den anden side, og bag tildækket yderligere 1 time. Stegen kan nu tages op, pakkes let ind i stanniol og hvile i 10 min., inden den skæres i tynde skiver og grilles på en varm grill, eller steges på en pande.

Vend det grille saitan i en dressing af 1 del aoya og 1 del sesamolie ( mums )

Opskrift rødbedepasta
350 g boghvedemel
2 tsk fiberHUSK
2-3 spk revet frisk rødbede
1/2 dl olie
1 1/2 dl vand
evt. majsstivelse til udrulning

Bland boghvedemel og fiberHUSK, sammen med de revet rødbeder.
Tilsæt olien og herefter vandet lidt efter lidt og ælt grundigt, til du har en glat og smidig dej. Der skal lægges kræfter i, og jo mere du ælter, jo bedre bliver resultatet. Lad dejen hvile 5 min. under en viskestykke i 5 min
Pastadejen skæres ud i ca. 1-1½ cm tykke skiver, der trykkes fladere med håndroden, inden den køres gennem valserne på en pastamaskine.- Jeg har her lavet dem som båndpasta .

Jeg servere denne pasta med dybstegt persille og revet vegansk parmasan fra Violife.
Persillen plukkes i små bukker og hældes på en meget varm pande med smagneutral olie i ca 1 min – så over pastaen og riv parmasamen hen over  LÆKKERT!!

Avokado og rødløgssalat

hak en avokado, 1/2 rødløg, 2 stængler bladselleri i fine terne- end dem sammen og drissel med frisk limesaft henover

Let , enkel og frisk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamens tid - Livet er godt <3