Indbagt Nøddesteg
Plantebaseret indbagt nøddesteg –
Grønsagsgnaverne juleret nr 1 igennem mange år- her blev den serveres ikke med juletilbehør, men som en lækker efterårs ret …
200 g Hasselnødder hakket-
400 g blandet svampe –
1/2 pakke dadler
1/2 pose tørret tranebær
Det hele hakkes og hældes op på en varm pande og steg med olie og laurbarblæde, salt og peber- en smule røget pabrika røg også i ( normalt ryger der også abrikoser med, men var rendt tør i skuffen) … herefter kogt ind med en masse grønsagsfond
Herefter op i en skål, og blendet til en fin masse ( normal plejer jeg at lave den grovere så dette var et forsøg- som lykkedes ) – på køl til massen var fast.
Så pakkes den kolde masse ind i butterdej, husk at snitte “lufthuller” i dejen, eller bliver den sjasket, der pensles med olie og drysse med krydderi efter smag og behag – og bages i ca 30-40 min –
Og så ellers som i ser på billede ..
Det smagte himmelske, denne gang blev de servere med råbagt små kartofler , vendt i nøddepesto og en lækker cremet grønsagssovs.
Alle var glade
Overskudet af farsen, formede jeg til små bøffer- og bagt i oven i 20 min, så de er røget på frys nu, til hjemmelavet juleburgere til et senere tidspunkt – godt med agurksalat og rødkål 😉
NB Butterdejen er købt færdig og indeholder heller ikke animalske produkter
Ingen kommentarer endnu