Når kultureliten begynder at "belære" os om deres dyrebare tid!!!

Indbagt Nøddesteg

Plantebaseret indbagt nøddesteg –
Grønsagsgnaverne juleret nr 1 igennem mange år- her blev den serveres ikke med juletilbehør, men som en lækker efterårs ret …

Verdens nemmeste nøddesteg og tager ingen tid at lave

Verdens nemmeste nøddesteg og tager ingen tid at lave

200 g Hasselnødder hakket-

400 g blandet svampe –

1/2 pakke dadler

1/2 pose tørret tranebær

Det hele hakkes og hældes op på en varm pande og steg med olie og laurbarblæde, salt og peber- en smule røget pabrika røg også i ( normalt ryger der også abrikoser med, men var rendt tør i skuffen) … herefter kogt ind med en masse grønsagsfond
Herefter op i en skål, og blendet til en fin masse ( normal plejer jeg at lave den grovere så dette var et forsøg- som lykkedes ) – på køl til massen var fast.

Så pakkes den kolde masse ind i butterdej, husk at snitte “lufthuller” i dejen, eller bliver den sjasket, der pensles med olie og drysse med krydderi efter smag og behag – og bages i ca 30-40 min –

Og så ellers som i ser på billede ..

Det smagte himmelske, denne gang blev de servere med råbagt små kartofler , vendt i nøddepesto og en lækker cremet grønsagssovs.
Alle var glade

 

Juleburger bøffer <3

Juleburger bøffer <3

Overskudet af farsen, formede jeg til små bøffer- og bagt i oven i 20 min, så de er røget på frys nu, til hjemmelavet juleburgere til et senere tidspunkt – godt med agurksalat og rødkål 😉

NB Butterdejen er købt færdig og indeholder heller ikke animalske produkter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når kultureliten begynder at "belære" os om deres dyrebare tid!!!